Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2008

ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΑΝΤΡΕΑ!!!!!!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΙΝΕΙ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ!
ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΑΝΤΡΕΑ!!!!!!!!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στο Ρ/Σ Flash και στο δημοσιογράφο κ.Μ.Πολυδώρου
16.01.2008

ΤΡΙΤΗ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2008

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καλό μεσημέρι κ. Λοβέρδο.
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Γεια σας. Καλή χρονιά.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχουμε πυξίδα, έχει πυξίδα η κοινωνία μας;
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Όχι, το καράβι πάει ακυβέρνητο.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ακυβέρνητο πάει το καράβι
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Χωρίς μπούσουλα, χωρίς πυξίδα. Η χώρα υποχωρεί, οι πολιτικοί κοιτάνε. Δεν πρέπει να κοιτάμε άλλο, πρέπει να ενεργοποιηθούμε, πρέπει να ανατρέψουμε τα κακώς κείμενα, τα θλιβερά, τα γελοία. Είμαστε 33 χρόνια ανίκανοι να λύσουμε μεγάλα προβλήματα και όλο μιλάμε γι' αυτά, έχουμε παραχωρήσει εξουσία, βλέπουμε τους κατέχοντες την εξουσία να την κινούν μπροστά μας και κοιτάμε και συζητάμε και λέμε απόψεις κλπ. Δεν πάει άλλο.
Υπάρχει ανάγκη ανατροπής εδώ και τώρα, μιας ανατροπής η οποία θα διαλύσει τις υποψίες του κόσμου για την πολιτική, θα διαλύσει τις βεβαιότητες του κόσμου για την ανικανότητα της πολιτικής και ριζοσπαστικά θα βάλει κάτω τα πρώτα θέματα της χώρας για να τα λύσει. Εγώ σε αυτό ενδιαφέρομαι να συμμετάσχω, γι' αυτό υπάρχω στην πολιτική και δεν φεύγω, γι' αυτό θα συνεχίσω να παλεύω τις επόμενες εβδομάδες, μέρες και τον επόμενο χρόνο, να προετοιμαστώ, ούτως ώστε να μη με συμπεριλάβει η γενική κατακραυγή και ο καγχασμός που θα είναι η απάντηση των πολιτών στους πολιτικούς στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Βλέπετε κατακραυγή στις επόμενες.
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Θα αποδοκιμαστεί συνολικά το πολιτικό σύστημα. Είναι λάθος να μιλάμε γα αποτυχία του δικομματισμού. Εδώ υπάρχει μια συνολική κρίση του πολιτικού συστήματος της χώρας. Γιατί και η Αριστερά ή ο Καρατζαφέρης δεν προσφέρουν κυβερνητικές λύσεις, συνεπώς οι πολίτες τους προτιμούν διαμαρτυρόμενοι. Δεν υπάρχει ριζοσπαστισμός των πολιτών που επιλέγουν μια αριστερή πολιτική ψηφίζοντας π.χ. Συνασπισμό, αλλά υπάρχει μα καταγγελία και διαμαρτυρία για την εξουσία η οποία δεν κάνει αυτά τα οποία λέει.
Ζούμε σ’ αυτή τη συγκυρία. Σας άκουγα. Από την ώρα που αρχίσατε να μιλάτε μέχρι που ήρθατε σε μένα σας άκουγα. Πιάστε ένα – ένα τα θέματα που λέγατε. Είναι θέματα δύσκολα, είναι θέματα βάρβαρα, είναι ζητήματα τα οποία μας απασχολούν πόσο καιρό τώρα; 4 χρόνια και κάτι τώρα; 4 χρόνια και κάτι τώρα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τουλάχιστον 4 χρόνια.
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Επί των ημερών των δικών μας, των ημερών της δικής μας παρακμής, του ΠΑΣΟΚ εννοώ, υπήρχε η συζήτηση για σκάνδαλα οπωσδήποτε στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων και των καναλιών, αλλά υπήρχε συζήτηση και για θέματα, για πράγματα που γίνονταν. Αυτός ο αχταρμάς καλού και κακού μας έφερε στην αντιπολίτευση.
Εδώ έχουμε 4 χρόνια και κάτι να συζητάμε μόνο για κακό. Μόνο για το αστυνομικό δελτίο. Δεν γίνεται. Δεν μπορεί να πάει αυτό το πράγμα έτσι. Εγώ ντρέπομαι που είμαι πολιτικός. Ντρέπομαι που δεν μπορώ να αρθρώσω μια λέξη συγκεκριμένη τώρα και να πω «έτσι θα ξεφύγουμε από την παρακμή, έτσι πρέπει να γίνει».
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι πρέπει να γίνει κ. Λοβέρδο; Κάποιος πρέπει να τα πει όμως αυτά τα πράγματα κ. Λοβέρδο.
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Νομίζω μιλάω. Και έχω διάθεση να συνεισφέρω στην πορεία αυτή. Σε μια πορεία ριζοσπαστική, σε μια πορεία ανατροπών. Σε μια πορεία που στην Ελλάδα δεν θα συζητάμε για κόμματα, θα συζητάμε όμως για θέματα. Δεν θα συζητάμε για πρόσωπα, θα συζητάμε για θέματα και πώς αυτά θα λυθούν.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ξέρετε κάτι κ. Λοβέρδο; Υπάρχει ένα ερώτημα όμως και το οποίο τίθεται και από ακροατές. Τις πρωτοβουλίες αυτές πρέπει να τις αναλάβουν τα πρόσωπα. Όμως ποια πρόσωπα; Μήπως και τα πρόσωπα είναι συγκεκριμένα και έχουν χάσει πλέον την αξιοπιστία τους;
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Δεν μπορεί να τη γλιτώσει κανείς από αυτή την κατηφόρα παρά μόνο αν πάρει πρωτοβουλίες. Προσωπικά παίρνω πρωτοβουλία και θα προσπαθήσω να αντιμετωπίσω την λαϊκή κυριαρχία σε λίγο καιρό όταν θα γίνουν εκλογές με το βιογραφικό ενός ανθρώπου που δεν σταμάτησε ούτε να δουλεύει, ούτε να λέει την αλήθεια, ούτε να βγαίνει μπροστά σε θέματα.
Ειδάλλως, αν δεν τα καταφέρω, θα συμπαρασυρθώ, θα συμπαρασυρθούμε όλοι, από την αποδοκιμασία του λαού προς την κυβέρνηση και τους πολιτικούς εν γένει. Το πολιτικό σύστημα θα κληθεί στις επόμενες εκλογές. Δεν θα κριθεί μόνο η κυβέρνηση, η αθλιότερη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και εντεύθεν. Μια κυβέρνηση που δεν έχει να παρουσιάσει κάτι σοβαρό στην ατζέντα της και στα πεπραγμένα της 4 χρόνια τώρα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για να χρησιμοποιήσουμε έναν ποδοσφαιρικό όρο, θα τους πάρει όλους η μπάλα. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Θα μας πάρει, όμως, όλους η μπάλα ναι. Γιατί ο πολίτης απογοητεύεται. Από δω και πέρα πρέπει να αναζητηθούν για τα μεγάλα θέματα οι μεγάλες λύσεις. Και να αποκτήσουμε την ικανότητα όχι τώρα που μιλάω μαζί σας λίγη ώρα και μετά θα επανέλθετε στην τρέχουσα ημερήσια διάταξη της χώρας που είναι θλιβερή. Έχει, λοιπόν, σημασία να επιβάλουμε τη συζήτηση για τα μεγάλα θέματα, να κρατάμε εμείς οι πολιτικοί την πρωτοβουλία του καθορισμού της πολιτικής ατζέντας.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μα είναι αυτό που λέτε όμως κ. Λοβέρδο. Δεν ανοίγετε κι εσείς….
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Φυσικά το αστυνομικό δελτίο πάντα υπάρχει. Σε ό,τι αφορά την πολιτική, σε ό,τι αφορά οτιδήποτε. Δεν θα το εξαφανίσουμε το κακό από τη γη. Προς Θεού. Αφού είμαστε και εμείς μέτοχοι. Αλλά η κυρίως ημερήσια διάταξη της χώρας πρέπει να είναι πολιτική και δεν πρέπει να είναι αυτό το τρελοκομείο των τελευταίων 4 ετών.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Λοβέρδο, έχετε την ευθύνη και εσείς οι πολιτικοί με την έννοια ότι….
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Πτώση του Σινούκ. Μετά από λίγο υποκλοπές. Μετά από λίγο ομόλογα. Όχι, συγνώμη, ξέχασα, κουμπάροι και καρτέλ γάλακτος. Μετά από λίγο ομόλογα. Μετά Διοικητής του ΙΚΑ. Μετά φωτιές και 80 νεκροί. Μετά αυτή η ιστορία με το Υπουργείο Πολιτισμού. Δεν έχουμε ησυχάσει.
Και έχουμε «απόπειρα αυτοκτονίας» Τσαλικίδη. Χάθηκε ένα παιδί, γυρίσαμε σελίδα σαν να μην τρέχει τίποτα. Χάθηκε ένα παιδί χωρίς να έχει κανένα λόγο να χαθεί και έχουμε γυρίσει σελίδα χωρίς να τρέχει τίποτα. Μια δολοφονία πέρυσι. Δυο απόπειρες αυτοκτονίας τώρα. Δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι η κατάσταση.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να σας πω και κάτι. Εγώ θα σας το πω ευθέως. Και εσείς πολιτική πρέπει να ανοίξετε εσείς τα μεγάλα θέματα.
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Εμπλοκή του Μαξίμου. Δεν ξέρω αν ο κ. Κοκορίκος το έβαλε ή εσείς γιατί άκουγα την φωνή που λέγατε ότι δεν ψηφίζουμε δημοσιογράφους, πολιτικούς ψηφίζουμε.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εγώ το είπα, ναι.
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Πολύ σωστό.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να σας πω όμως και κάτι.
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Είναι δυνατόν να έχουμε εμπλοκή Μαξίμου; Τότε γιατί πήγε στη συνάντηση;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αυτό είναι το μείζον ερώτημα.
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Γιατί πήγε; Και να συζητάμε για δημοσιογράφους; Να συζητάμε για όλα, δεν μπορείς τίποτα να κρύψεις.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι, αλλά όχι να στραφεί εκεί η συζήτηση όμως.
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Μη νομίζετε ότι μιλάω πονηρά, για να καλύψω κάτι. Όχι. Αλλά είναι δυνατόν να μη συζητάμε το πολιτικό θέμα; Είχαμε ανθρώπους, αυτό το μήνα βλέπουμε, που κάνανε διορισμούς στο Δημόσιο και δεν έχουν σχέση με το Δημόσιο και περιέφεραν ανθρώπους από δω και από εκεί στο Δημόσιο για να γίνουν προσλήψεις. Τι είναι αυτά;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αυτό είναι από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα. Ότι κάποιοι άνθρωποι, κάποιοι σκηνοθέτες, μεσολαβούν για την πρόσληψη ενός άλλου ανθρώπου.
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ήμουν τομεάρχης Πολιτισμού, επί ενάμιση χρόνο, στο ΠΑΣΟΚ., Παιδείας και Πολιτισμού, Μορφωτικών Υποθέσεων. Και είχα το Υπουργείο Πολιτισμού όταν ήταν η κα Πετραλιά και ο κ. Τατούλης. Η κα Πετραλιά είχε τα ολυμπιακά ακίνητα, δεν ήταν αρμόδια για τα θέματα του πολιτισμού τα άλλα, και μετά τον Υπουργό έπαιζε ο Γενικός Γραμματέας.
Αυτή την ανατροπή μιας βασικής κοινοβουλευτικής αρχής χάρη της ισχύος που έχει ένα πρόσωπο επειδή σχετίζεται με τον Πρωθυπουργό, αυτή την αρνητική κατάσταση, δυστυχώς, δεν τη συζητάμε. Κανέναν δεν τον απασχολεί; Τίποτα; Όλα εντάξει; Έτσι συμβαίνουν αυτά στις δημοκρατίες;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καλά αυτά είναι να τα διαπιστώνουμε, αλλά το θέμα είναι να κάνουμε και ένα βήμα μπροστά σε αυτό που είπατε κ. Λοβέρδο. Και εννοώ ότι πρέπει και οι πολιτικοί να αναλάβουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Αυτό συνεπάγεται συγκεκριμένες προτάσεις όμως. Και θα πάω στο ΠΑΣΟΚ, θα έρθω στο ΠΑΣΟΚ.
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Να συμφωνήσουμε σε κάτι. Σήμερα πάω στη Βουλή να κάνω ορισμένες προτάσεις για τη θεσμική αναμόρφωση της χώρας σε σχέση με τα προβλήματα της καταστροφής του περιβάλλοντος και το απόγευμα θα αναπτύξω τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τα ζητήματα της φορολογίας των ακινήτων και των καυσίμων. Ποιος θα με ακούσει; Είμαι απολύτως γραμμένος στα παλαιότερα των υποδημάτων.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και έχουν ευθύνη μόνο τα μέσα ή μήπως εδώ πέρα είναι η ευθύνη ….;
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Δεν λέω ότι φταίτε εσείς.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μήπως φταίει και κάποιος άλλος;
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Λέω ότι έτσι όπως γίναμε έχει τόσο πολύ εκτοπιστεί η θετική συζήτηση από την αρνητική που δεν ακούγεται όμως. Δεν απασχολεί κανέναν. Αν σκοτωθεί κανένας βενζινοπώλης θα μας ακούσετε. Αλλά αν δεν έχουμε θάνατο ή στα πράσα διαφθορά, δεν μας ακούει κανείς. Σας λέω, σε λίγη ώρα και δεν θέλω να χτυπήσω τη Νέα Δημοκρατία γιατί για τα θέματα του περιβάλλοντος θα συζητήσουμε μαζί τους στη Βουλή και με την Αριστερά. Όπως, όμως, γίνεται αυτή η συζήτηση. Δεν ακούγεται.
Το απόγευμα φεύγουμε από το θέμα του περιβάλλοντος, που παρ' ότι είναι θέμα ζωής και θανάτου ο πολίτης μπορεί να πει ότι δεν τον ενδιαφέρει για την τσέπη του σήμερα. Καλώς; Κακώς, αλλά ας τον δικαιολογήσουμε. Το απόγευμα είναι η φορολογία των ακινήτων. Θα δώσει λεφτά ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα. Θα δώσει λεφτά.
Έχει κακώς περάσει η αντίληψη και πέρασε και στην κάλπη αυτή η αντίληψη για τη Νέα Δημοκρατία, ότι η Νέα Δημοκρατία χάρισε τις γονικές παροχές και το φόρο κληρονομίας. Επέβαλε όμως ένα ετήσιο χαράτσι στον κάθε ιδιοκτήτη. Και τον μικρό ακόμα. Τον ιδιοκτήτη στο Πέραμα, στο Κερατσίνι, στον Κορυδαλλό.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Λοβέρδο, θα μου επιτρέψετε να σας πω ….
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Πάμε,ως ΠΑ.ΣΟ.Κ., με άρνηση, αλλά έχουμε ταυτοχρόνως και πρόταση. Είναι κρίμα να μην μας ακούει κανείς.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να σας πω κάτι; Εδώ στο συγκεκριμένο σημείο θα σας πω…..
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Δεν μας ακούει κανένας.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ακούστε όμως και εμένα. Έχω να σας πω στο συγκεκριμένο σημείο ότι το ΠΑΣΟΚ ναι μεν κάνει αντιπολίτευση, αλλά πρέπει να κάνει και συγκεκριμένες προτάσεις. Και θα σας πω π.χ. ότι αν ρωτήσετε τους πολίτες …..
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Θα καταθέσω τις απόψεις του ΠΑΣΟΚ σας είπα. Για τα περιβαλλοντικά και για τα φορολογικά θέματα. Δυστυχώς, επαναλαμβάνω δεν μας ακούει κανένας.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άλλο θέλω να σας πω.
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Δεν μας ακούει κανένας.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αν ρωτήσετε τους πολίτες ποια είναι η πρόταση …..
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Δεν φταίει μόνο ο πολίτης ή τα media εδώ.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όχι.
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Φταίμε και εμείς που δεν ακουγόμαστε.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έτσι μπράβο.
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Γιατί για να ακουστείς πρέπει να είσαι και ικανός να ακουστείς. Εδώ επιδεικνύουμε μια ολιγωρία και βγάζουμε ένα πρόβλημα. Δεν επιβάλουμε την ημερήσια διάταξη που πρέπει να επιβάλουμε στον τόπο.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έτσι ακριβώς.
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Συνεπώς έχουμε συνευθύνη. Δεν τα ρίχνω στους άλλους, μιλώ και για τον εαυτό μου. Αλλά εν πάση περιπτώσει μη νομίζει ο πολίτης ότι δεν γίνεται τίποτα. Κάτι γίνεται. Δεν είναι αυτό που χρειάζεται η χώρα όμως και ο πολίτης.
Χρειάζεται κάτι περισσότερο, ριζοσπαστικό και ανατρεπτικό ώστε να γίνει αντιληπτό και να επηρεάσει τον κόσμο και να νομιμοποιηθεί από τον κόσμο. Είμαστε πίσω σε σχέση με αυτό. Στην παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Λαλιώτη χθες αυτό είπα. Και μάλιστα είπα ότι έχουμε βηματισμό αριστερότερα των πολιτών επειδή αυτοί διαμαρτύρονται και δεν έχουμε ριζοσπαστικοποιηθεί.
Για να υπάρξει ριζοσπαστικοποίηση, πρέπει ο κόσμος να έχει ακούσει ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα και να το έχει εγκρίνει και να έχει πει «εγώ θα πάω με αυτούς. Θα πάω με αυτούς γιατί αυτοί κρατούν φραγγέλιο στα χέρια τους, γιατί αυτοί θέλουν να ανατρέψουν τα κακώς κείμενα, γιατί αυτοί θέλουν να κάνουν ντου στα κακώς κείμενα, γιατί αυτοί έχουν αποφασίσει τι θα κάνουν μετά». Αυτό σημαίνει ριζοσπαστικοποίηση του κόσμου. Αν αυτό δεν υπάρχει, ο κόσμος που ψηφίζει αριστερά απλώς διαμαρτύρεται.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα τη δούμε αυτή την πρόταση; Θα τη δούμε αυτή την κίνηση να παίρνει σάρκα και οστά ποτέ κ. Λοβέρδο;
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Νομίζω ότι το 2008 είναι η χρονιά. Είναι η χρονιά γι' αυτή τη μεγάλη ανατροπή. Όχι την ανατροπή για κόμματα, μη πάμε εκεί. Όποιος πάει εκεί, θέλει να σκεπάσει τη συζήτηση. Και ξέρετε πόσο ευφυώς και πώς να πω πονηρώς τα κόμματα πάνε να σκεπάσουν την ανάγκη για αλλαγές, με συζήτηση περί κομμάτων, διασπάσεων και διαπλοκής;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μια στιγμή. Αυτή η ανατροπή πώς θα γίνει; Μέσα από τα κόμματα ή θα ανατρέψουμε τα ίδια τα κόμματα; Πως ακριβώς θα γίνει;
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Πιστεύω ότι πρέπει να γίνει μέσα από τα κόμματα. Να μη χαρίσουμε κανέναν σε κανέναν. Μέσα από τα κόμματα. Γιατί η διάσπαση των μεγάλων κομμάτων, των δυο κομμάτων εξουσίας, θα σημάνει περαιτέρω αποσταθεροποίηση. Θα σημάνει περαιτέρω αδυναμία και περαιτέρω εξαρτήσεις. Το παιχνίδι θα γίνει πιο σικέ από ότι είναι. Το παιχνίδι θα χαλάσει περισσότερο από ότι είναι.
Δεν εμφανίζεται σήμερα η διάσπαση των κομμάτων, η διάλυση των κομμάτων ως λύση. Αντιθέτως, εμφανίζεται ως μορφή αποσταθεροποίησης. Αυτό πιστεύω εγώ και γι' αυτό πιστεύω ότι οι αλλαγές πρέπει να γίνουν μέσα από τα κόμματα. Από τα κόμματα που είναι ευεπίφορα, γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν είναι, το απέδειξε. Από την πρώτη μέρα πολιτεύτηκε έτσι. Δεν φθάρηκε στην εξουσία, ανέβηκε έτσι.
Το πρώτο εξάμηνο μόλις τέλειωσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες έβγαλε αυτό το πρόσωπο. Όταν της έκανες κριτική έλεγε από την πρώτη στιγμή «και εσύ ίδιος είσαι». Δεν έβαλε τον πήχη ψηλότερα να πει «είμαι καλύτερος». Έλεγε «και εσύ ίδιος είσαι». Από την πρώτη στιγμή εμφάνισε σημεία κόπωσης, φθοράς και ανικανότητος να διαχειριστεί.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Προφανώς όμως υπάρχει και ένα κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας ή ένα κομμάτι της Αριστεράς που θα μπορούσε να συμμετάσχει σε μια τέτοια κίνηση; Να το θέσω διαφορετικά.
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Δεν μπορώ να το ξέρω για τη Νέα Δημοκρατία, γιατί το ΠΑΣΟΚ, εγώ, αφήστε το ΠΑΣΟΚ, για τις ευθύνες μου να μιλάω καλύτερα, εμείς τα προηγούμενα 4 χρόνια δεν ασχοληθήκαμε με τον αντίπαλο. Του κάναμε κριτική, αλλά του κάναμε κριτική στον τίτλο. Του κάναμε κριτική αν θέλετε στην πολιτική που εξέφραζε. Δεν ασχοληθήκαμε να δούμε τα εσωτερικό της.
Τώρα που προσωπικά τουλάχιστον τα κοιτάω, με πάρα πολύ ενδιαφέρον τι συμβαίνει μέσα στη Νέα Δημοκρατία, μπορώ να δω πρόσωπα που έχουν κάποιες απόψεις και έχουν και ριζοσπαστική διάθεση, αλλά νομίζω ότι είναι εγκλωβισμένα μέσα στα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας και δεν υπάρχει κίνηση στο κόμμα αυτό.
Συνεπώς περιορίζομαι στην Κεντροαριστερά και το «περιορίζομαι» είναι σχηματικό γιατί η Κεντροαριστερά είναι τεράστια, υπήρξε για 20 χρόνια πλειοψηφία στον τόπο αυτό και πιστεύω ότι από εκεί μπορεί να υπάρχει εξέλιξη, η οποία πριν φτάσει στη μορφή της συνεργασίας των κομμάτων που χθες ο κ. Ρέππας, ο κ. Σκανδαλίδης, εγώ, ο κ. Λαλιώτης και ο κ. Κωνσταντόπουλος συζητήσαμε, πριν φτάσουμε στις κομματικές συνεργασίες πρέπει να δούμε τα θέματα.
Γιατί και η συζήτηση για τη συνεργασία ας πούμε ΠΑΣΟΚ – Συνασπισμού, αν γίνει χωρίς να έχουν αποκαλυφθεί τα θέματα και οι τρόποι επίλυσης των θεμάτων, θα είναι μια συζήτηση κουκουλώματος των προβλημάτων.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ωραία. Κύριε Λοβέρδο να σας ευχαριστήσω. Να ‘στε καλά.
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Χίλια ευχαριστώ για τη συζήτηση.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καλό μεσημέρι. Γεια σας.
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Να ‘στε καλά. Γεια.


border="0" alt="Web Counters">


Web Counters

1 σχόλιο:

theodore είπε...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ.
Το επίσημο portal του ΠΑΣΟΚ,συνεχίζοντας τις αντιδημοκρατικές μεθόδους του,δεν δημοσιεύει τις ομιλίες Βενιζέλου και Σκανδαλίδη στην ΚΟΕΣ.
Ντροπή και πάλι ντροπή.