Τρίτη, 8 Απριλίου 2008

Η ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΕΤΟ ΕΠΟΧΗ.

Τα Σκόπια λοιπόν δε μπήκαν στο ΝΑΤΟ και δικαίως.
Το όνομα είναι σημαντικό, στο επίπεδο του σεβασμού της γείτονος χώρας Ελλάδας, αλλά περισσότερο για να αποτραπούν οι όποιες αλλυτρωτικές διαθέσεις επιβάλλουν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα μέσω των Σκοπίων.
Μέχρι εδώ καλά!
Απο εδώ και πέρα τι γίνεται?
Τι περιμένουμε?
Τι κάνουμε?
Ας δούμε τη δικιά μας θέση:
1.Σκοπιανό.
Συνεχής εμμονή στο γεωγραφικό προσδιορισμό "Άνω Μακεδονία", "Βόρεια Μακεδονία" ή οτιδήποτε προσδιορίζει οτι οι γείτονές μας ειναι Σλάβοι που καταλαμβάνουν έδαφος της Μακεδονίας (περίπου το 33%).
2.Κόσσοβο.
Θα υποστούμε πιέσεις για αναγνώριση αυτής της αθλιότητας των αμερικάνων. Άν το αναγνωρίσουμε, τότε ανοίγουμε πληγές και την όρεξη για αποσχιστικές διαθέσεις των μουσουλμάνων της Θράκης.
3.Είναι πολυ καλή η πολιτική του ανοίγματος στο Γαλλογερμανικό άξονα προσέγγυσης της Ρωσίας.
Η Αμερική είχε μάθει να σέρνει την Ευρώπη απο τη μύτη!
Μετά το Βουκουρέστι έχει διαφανεί μια μεταστροφή μιας μεγάλης μερίδας των Ευρωπαικών κρατών με πρωτοστάτες τη Γαλλία και τη Γερμανία.
Ο λόγος φυσικά είναι τα συμφέροντά τους, όπως για παράδειγμα το φυσικό αέριο που πέρνουν απο τη Ρωσία.
Η θέση μας είναι η ενίσχυση της ήδη υπάρχουσας φιλορρωσικής μας πολιτικής.
4. Στο εσωτερικό ας ακολουθήσουμε επιτέλους το παράδειγμα της Τουρκίας, η οποία έχει ενιαία εξωτερική πολιτική, άσχετα με το ποιός είναι στα πράγματα.
Είμαι υπερ ενός μόνιμου συμβουλίου εξωτερικής πολιτικής που φυσικά θα επιλαμβάνεται των βασικών θεμάτων που αφορούν την Ελλάδα.

Δεν αρκούν λοιπόν κύριοι της κυβέρνησης οι τυμπανοκρουσίες, μιας και καταφέραμε να κερδίσουμε μια νίκη αλλά όχι το πόλεμο.
Ο δρόμος είναι μακρύς και στρωμένος με αμερικάνικα συμφέροντα πολύ πιο έντονα απο παλιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: