Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2008

ΠΑΡΕΑ: ΠΥΡΗΝΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Φαίνεται κάπως αιρετικό το να προτείνεις, η παρέα να γίνει κύτταρο ανατροπής!
Ας εξηγηθώ λοιπόν.
Όλοι μας, στις παρέες μας, καταδικάζουμε τα δημόσια τεκταινόμενα, τα χάλια της ζωής που ζούμε με τόσα σκάνδαλα, αντιλαικά μέτρα, τσακωμούς μεγαλο-"δημοσιογράφων" για ένα χορό εκατομμυρίων ευρώ, για το στένεμα της προσωπικής μας ζωής και άλλα τέτοια.
Όλοι μας καταδικάζουμε εκ του ασφαλούς, καθόμενοι στα αναπαυτικά μας σαλόνια, ενώπιον ενός τζακιού που καίει και μιάς πιατέλας με απολαυστικούς μεζέδες!
Αφήνουμε κάτι να μας ξεφύγει, που είναι η πεμτουσία της κατάντιας αυτής της έρμης της χώρας: οτι για όλα φταίμε εμείς οι ίδιοι κι οτι εμείς οι ίδιοι πρέπει να επανορθώσουμε!!!!
Αντί λοιπόν οι παρέες να λειτουργούν σα καταγγελτικό και γαστριμαργικό μέσο ανίκανων ανθρωπαρίων, ας αδράξουμε τις τύχες στα χέρια μας.
Ας γυρίσουμε έμπρακτα τις πλάτες μας, σε κάθε τι υποκριτικό και νεκρό κι ας ενταχτούμε ενεργά στον αγώνα για την ανατροπή του υπάρχοντος συστήματος "αξιών".
Ας κλείσουμε τις τηλεοράσεις στα δελτία των οκτώ.
Ας δούμε εκείνη την ώρα ένα έργο αγκαλιά με τη γυναίκα μας!
Ας μιλήσουμε με τα παιδιά μας.
Ας παίξουμε μαζί τους κι ας κλείσουμε τους υπολογιστές τους, που τους έχουμε αγοράσει για να μας αφήνουν ήσυχους, όσο είναι ξύπνια και για να νεκρωνόμαστε μετά κι εμείς οι ίδιοι επιτείνοντας την ανικανότητά μας, κάνοντας cyber σχέσεις, γιατί δε τολμάμε να ζήσουμε τη πραγματική φιλία και το πραγματικό έρωτα!
Άς μιλήσουμε στις παρέες μας για τη πραγματική πολιτική, για τη πραγματική φιλία, για τη πραγματική μουσική, για τη πραγματική συμβίωση μεταξύ των ανθρώπων.
Ας ξεφύγουμε απο τη μουγκαμάρα των συναναστροφών κι ας γελάσουμε με τη καρδιά μας!
Επιτέλους ας ανοίξουμε τη καρδιά μας κι ας αφήσουμε να μας μάθουν!
Δε χάνουμε τίποτα!
Μπορεί να κερδίσουμε κάτι: την ενότητα με το "είναι" μας και τους ανθρώπους που μας συντροφεύουν, είτε αυτή ειναι η γυναίκα μας, ο άντρας μας, τα παιδιά μας, οι φίλοι μας, οι συγγενείς μας.
Άς κάνουμε τις παρέες πυρήνα ανατροπής της εφαρμοσμένης σαπίλας που μας έχουν επιβάλλει οι κρατούντες της παγκοσμιοποιημένης βλακείας!
Μα δεν έχετε αντιληφθεί για το τι μιλάνε οι παρέες?
Ζάντα, επιτόκια, ζαχοπουλιάδα, μπάλα, γκόμενες και γκόμενους κι άλλα τέτοια βλακώδη, που την έννοια άνθρωπος, την έχουν στο λεξιλόγιό τους για να τους θυμίζει κάτι από μπριζόλα!!!!
Γιατί φίλοι μου αφήσαμε τα μυαλά μας και τη ψυχή μας, δηλαδή το "δύστροπον" τού να είσαι λεύτερος, στους ποιούντες "ποιότητα" ζωής!
Στα σκουπίδια δηλαδή!
Ναι!
Παρέα με μορφή πυρήνα ανατροπής!
Παρέα που να αναδεικνύει αυτό που πάντα είμασταν και πάντα φόβιζε τους κρατούντες: ΛΕΥΤΕΡΑ ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ ΨΥΧΕΣ ΚΑΥΤΕΣ, ΕΤΟΙΜΕΣ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΜΟΛΟΤΩΦ ΚΑΡΔΙΑΣ, σε κάθε κρατούντα που θέλει να μας υποτάξει!
Παρέες ανατροπής λοιπόν!
Παρέες ουσιαστικές, γεμάτες ελπίδα για μας, αλλά πάνω απ' όλα για τα παιδιά μας!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: